zumba

A Zumba a vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal, széles körű világtáncokkal tarkított fitnesz program, melynek fő mozgatórugója a latin-amerikai táncok, úgyismint a salsa, a rumba, a cumbia, a reggaeton, a samba, a flamenco, a hastánc, a különböző afrikai táncok, a calypso, a quebradita, a merengue, a bachata, a tango, a batukada, a vallenato, a cha cha cha, a conga, az axé, és bármilyen más zenei illetve táncműfaj, ami megfelelő arra, hogy egy jót bulizzunk rá.

A Zumba dél-Amerikából nevezetesen Columbiából származik, megalkotója Beto Perez. A Zumba onnan ered, amikor is Beto egyik fitnesz órájára nagyon sietett és otthon felejtette az órára szánt zenéket, amit csak a fitnesz centerbe érve vett észre. Nem volt mit tennie, az órát meg kellett tartsa, de csak az ő általa kedvelt zeneszámok voltak nála egy cd-n, amit az autójában hallgatott. A helyzet kihívás elő állította a fitnesz edzőt, improvizálnia kellett az alapvetően nem fitneszre tervezett zenékkel és mozdulatokkal. Az óra után többen odamentek hozzá, hogy ha nem túl nagy kérés, akkor többször is tartson ilyen órákat. És így megszületetett a Zumba Fitness-Party!

10 év alatt olyan hatalmas népszerűségre tett szert, hogy ma már világszerte hódolnak az őrületnek, egyre másra kerülnek ki az oktatók és hozzák el nekünk az önfeledt szórakozást és a fergeteges latin ritmusokat. Először Dél-Amerikát hódította meg az őrület, majd USA következett mely egy hatalmas nagy előre lépést jelentett, egyértelmű volt ezek után a siker. USA szerte több ezer oktató várja az embereket nap, mint nap hogy hatalmas latin-party közepette formálják testüket, tartsák kordában azt.

Tanfolyam

flowerIdőpont: Hétfő 18:00- 19:00, Kedd: 17:30 -19:30,
Csütörtök: 18:00-19:00